rss

Citadina VW mai aproape de showroom-uri

  1. 26/11/2008
  2. Tags: Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (3)


    Volkswagen accelereaza productia celei mai economice citadine cu 2 locuri. Masina va avea un consum mai mic de 2 litri/100 km si emisii de CO2 de cel mult 60 g/km, fara sa fie hibrida!

    Hatchback-ul in 3 usi ii va avea ca principali competitori pe Smart si Toyota iQ. Surse din cadrul companiei germane sustin ca micutul automobil se va numi Chico, pentru a continua traditia unui concept car din ’91, si, va fi un entry-level pozitioant sub Up!. Costul estimat pentru acest  model va fi de 7.100 de euro si va fi disponibil incepand cu 2011.

    Platforma este preluata de la Up!, insa din motive aerodinamice plafonul a fost coborat iar ecartamentul ingustat. La interior este destul spatiu pentru 2 adulti si un numar limitat de bagaje, asemeni citadinei de la Smart.

    Prima motorizare este un motor de 1.2 litri in 4 cilindri cu injectie directa, cu functie de rulare in numai 2 cilindri, acompaniata de un diesel common-rail de 1.2 litri in 3 cilindri, care va fi disponibil si pe noul Polo incepand de anul viitor. VW renunta la motoarele in 2 cilindri din cauza turatiilor ridicate la care lucraza acestea, care aduc emisiile si economia la acelasi nivel cu unitatile mai mari.

    Tehnologia Stop-Start, cauciuri cu rezistenta redusa la rulare si energie de franare reciclata sunt doar cateva din echiparile standard ale masinii. VW va oferi si o varianta hibrid, care va utiliza baterii Toshiba.

    Vizualizari: 867